“Cliënten ontdekken samen met een virtuele coach stap voor stap hun persoonlijke kernwaarden als drijfveren. De app is onderdeel van de training van Weener XL waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geholpen worden de eerste stappen te zetten naar werk.”

De eerste stap naar werk zet je samen met je virtuele coach!

Het kan zijn dat je al langere tijd een traject naar werk volgt, maar het kan ook zijn dat dit een eerste stap naar werk voor je is. Misschien is het al lang geleden dat je gewerkt hebt. Of heb je zelfs nog nooit gewerkt. Het vinden van werk gaat ook niet zomaar. Met deze app gaan we samen ontdekken wat jij nodig hebt om de eerste stappen te zetten naar een baan die bij je past en waar je je fijn bij voelt.

Vuman, de virtuele coach, helpt cliënten op weg

Cliënten ontdekken met de app, in combinatie met de training van Weener XL, wat ze nodig hebben om concrete stappen op weg naar werk te zetten. De virtuele coach en de training geeft ze houvast om zelf de regie te nemen over deze eerste stappen en erachter te komen wat ze willen en wat bij ze past.

De app laat Vuman verschijnen, een robotachtig virtueel personage, die in dialoog gaat met de gebruiker. Vuman stelt verschillende vragen en geeft de cliënt verschillende opdrachten om te ontdekken wat hun persoonlijke kernwaarden zijn. Vuman leert van elk antwoord dat de gebruiker geeft en stelt de vervolgopdracht af op de keuzes van de cliënt. Hoe meer input de cliënt geeft hoe beter Vuman de cliënt leert kennen en hoe beter de cliënt zichzelf leert kennen.

Met deze proof of concept willen wij mensen gaan helpen bij het vinden van werk, maar ook bij het voorkomen van problemen

Renço WesselingProjectleider innovatie bij Weener XL

Hoe meer input de cliënt geeft, hoe beter Vuman de cliënt leert kennen.

Op basis van de verschillende opdrachten stelt Vuman een profiel samen wat de kernwaarden als drijfveren van de cliënt in kaart brengt. Ook geeft Vuman kleine tips en biedt de cliënt positieve feedback. Door de app te gebruiken kan de cliënt zich goed voorbereiden op de training.

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie