Skip to main content

WIJ DOEN DINGEN BELEVINGEN INNOVATIES AUGMENTED REALITY RETAIL OPLOSSINGEN INTERACTIEVE INSTALLATIES ARTIFICIAL INTELLIGENCE VIRTUAL REALITY CAMPAGNES INTERACTIE ONTWERP APP DEVELOPMENT CONCEPTING MAGIE ILLUSTRATIE BETOVERINGEN BIG DATA ALLES WAT NOG NIET BESTAAT

“Deze augmented reality (AR) techniek zorgt ervoor dat digitale verrijkingen toegepast kunnen worden op de echte wereld. De meeste mensen denken bij AR nog aan Pokémon, maar het kan veel breder worden ingezet. We hebben het al ingezet voor allerlei toepassingen; van educatie en trainingen tot retail oplossingen, gamification en kunst.”

Augmented, Hybrid & Mixed Reality

Het heeft vele namen tegenwoordig, die allemaal hout snijden. Augmented Reality is namelijk te vertalen als ‘toegevoegde’ of ‘verrijkte’ realiteit. Je mixed namelijk de werkelijkheid met een digitaal medium, om een hybride werkelijkheid te creëren. Deze digitale laag is voorzien van 2D en/of 3D visuals toegepast op de werkelijkheid. Wij zijn er al mee bezig sinds deze ontwikkeling nog in de kinderschoenen stond, maar de extreme vooruitgang van toegankelijke technologie (lees: mobiele devices) heeft ervoor gezorgd dat deze techniek een vogelvlucht heeft genomen.

Dat de decemberzegels tot leven kunnen komen is iets waar we alleen maar van hebben gedroomd, dit opent zoveel deuren!

PostNL

Hoe werkt Augmented Reality?

Door gebruik te maken van een webcam, smartphone, tablet, wearables, spiegels en projecties kan digitale informatie in 2D & 3D worden toegevoegd aan de realiteit.

Hiervoor kan een marker gebruikt worden, zoals posters of ander drukwerk of een object zoals bijvoorbeeld een standbeeld, een auto of zelfs een gezicht. Ook is het mogelijk om ‘markerless’ te werken. Op deze manier wordt de omgeving herkend en kan er op een tafel, plein of ander oppervlak digitale content verschijnen. Ook kunnen we gebruik maken van GPS gegevens zodat op een exacte locatie in een ruimte, op een evenement of een stad de juiste content verschijnt op de plek. Zelfs projecties, reflecties en lightmapping kunnen geweldige vormen van augmented reality zijn!

Wearables

We steken het niet onder stoelen of banken, dit is geweldig! Wearables zijn futurische headsets met transparante schermen die de ruimte scannen, en daardoor een digitale laag op precies de juiste plaats of objecten kan projecten. We hebben de eerste prototypes van Microsoft mee mogen testen, toegepast in projecten, en zijn groot fan van de mogelijkheden.

Play Video

Bekijk alle mogelijkheden

De toepassingen zijn eindeloos, van entertainment tot infotainment, van educatie en training tot retailoplossingen en gamification.

Mobiele toepassingen

Er zijn ondertussen meer dan 1 miljard mobiele devices in gebruik die augmented reality toepassingen kunnen faciliteren.

Door deze technologische welvaart is Augmented Reality innovatie met grote vaart in opkomst. Mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets zijn in staat gedetailleerde 3d objecten en beelden in realtime weer te geven. De tijd dat AR alleen een grappige gimmick was, is dus allang voorbij en laat zien dat de technologie geen passerende trend is.

Bekijk de mogelijkheden van mobiele augmented reality

Kom naar de kerk!

Verwersstraat 49
5211 HT, ‘s-Hertogenbosch

Een aanpak met lef, van concept tot realisatie vanuit een krachtige visie.