“We willen een lastige doelgroep (VMBO 1/2/3 – ca. 14 jaar) enthousiasmeren om naar het museum te komen en ze iets leren over zowel kunst als beroepsmogelijkheden binnen musea. Kunnen jullie ons helpen?”

Het Noordbrabants Museum: De Museum Game.

Deze game is het resultaat van ons voorgestelde concept om de voormalige bewoner van het museum pand, Hertog Lodewijk van Brunswijk, de antagonist van een spannende achtervolging door het museum te maken. Zijn onvrede zorgt voor mysterieuze gebeurtenissen die het museum op het randje van sluiten brengen, en het is aan de kids om met een frisse blik dit probleem te verhelpen.

Bekijk de officiële trailer van De Museum Game.

Jaar

2023

Waar is het te zien?

Hoe maken we van een ‘stoffig’ museum een leerzame maar tegelijkertijd leuke ervaring?

Dat was de uitdaging waar we voor stonden. Daarvoor zijn we de geschiedenis ingedoken om een scenario te schrijven gebaseerd op waargebeurde verhalen en feiten rondom het museum!

In de game zijn interactieve mini-games verwerkt die leerlingen in kleine groepjes spelen. Deze games zijn ingebed in een spannende verhaallijn rondom het mysterie van de Hertog. De Museum Game draagt bij aan het historisch besef van de leerlingen, zet de verbeelding aan en prikkelt het onderzoekend vermogen.

INVENTARISATIE
CONCEPTING
FUNCTIONEEL ONTWERP
INTERACTIE ONTWERP
GRAFISCH ONTWERP
REALISATIE

Spelend leren.

In de huidige tijd wordt weinig rekening gehouden met de neurobiologische aspecten van de kinderlijke ontwikkeling. Spelend leren heeft de plaats ingenomen van het intrinsieke spel dat van het kind zelf uit gaat. In de jeugdige ontwikkeling moet juist het vrije spel aanleiding zijn om te komen tot creativiteit en probleemoplossend vermogen, en dat is precies wat we verweven hebben in alle aspecten van deze Museum Game!

In plaats van passief informatie zenden laten we de kids zelf onderzoeken. Hierdoor gaan ze actief en op eigen initiatief op pad om de kennis te verzamelen die ze nodig hebben om het mysterie op te lossen!

Interactief schilderij: De Hertog komt tot leven!

Interactieve schilderijen hebben we al eerder gemaakt, maar nog niet zoals deze! Door het interactieve schilderij op een semi-onopvallende plek in de introductie ruimte te hangen loopt iedereen er in eerste instantie passief voorbij. Zodra de introductie op gang komt en we op een veel groter centraal scherm, midden in een teamscall met de directeur van het museum zitten, komt hij ineens tot leven en gaat een dialoog aan met de directeur en de kinderen! Een keer op keer verassende twist die telkens weer voor een verfrissende onderbreking zorgt en de toon zet, je weet niet wat je kunt verwachten tijdens deze game!

Schilderijen komen tot leven!

Door de magie van de hertog zijn sommige schilderijen op mysterieuze wijze tot leven gekomen! Sommige willen direct helpen om de rust terug te laten keren, andere willen eerst dat je jezelf bewijst. Door middel van Artificial Intelligence (A.I.), pijnlijk klassieke frame voor frame nabewerking en voice-over acteurs hebben we in elke ruimte waar de Museum Game zich afspeelt een schilderij geanimeerd door middel van augmented reality, heel bijzonder!

IN EEN GREENSCREEN STUDIO NAMEN WE DE AUGMENTED REALITY FOOTAGE OP OM DE WERKNEMERS TOT LEVEN TE LATEN KOMEN EN ROND TE LATEN LOPEN IN HET MUSEUM!

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie