Komt u gerust dichterbij!

Vergeet Harry Potter in Engeland, en ga eens kijken bij de Kardinaal in Bergen op Zoom! Het is geen televisie met een lijstje eromheen, het is een complete 3D reconstructie van bestaande lijsten die corresponderen met de overige schilderijen in de ruimte. Tijdens de reconstructie is de lijst hol gehouden, en volledige voorzien van sonar sensoren zodat het schilderij op basis van afstand kan interacteren met bezoekers. Heel bijzonder!

INTERACTIEVE MUSEALE TOTAALBELEVING

MARKIEZENHOF STIJLKAMERS

Beleef historische verhalen in museum het Markiezenhof, waar je als bezoeker wordt ondergedompeld in de wereld waar authentieke Bergse verhalen centraal staan.

Mariette den Engelse-BakkerBN De Stem

Before

Dit is de rauwe footage zoals geschoten op de draaidag. Hierop kun je goed zien dat er gebruik is gemaakt van originele authentieke kleding, en body-painting om het personage een schilderachtige look te geven.

After

Boom, dit is de transformatie. De achtergrond is vervangen met een overeenkomstig landschap van de schilderijen waar deze naast hangt. Naast de color grading is er ook door middel van CGI en een facial recognition AI de craquelé toegepast op het personage, deze beweegt zelfs mee!

De vier stijlkamers

Ze zijn prachtig ingericht in 17e en 18e eeuwse stijl. Op het eerste gezicht is er weinig aan de hand. Maar dan..

Een lakei nodigt je uit op de bruiloft van de markies en markiezin. Door een venster kijk je mee in het verleden. Er klinken magische instrumenten, er komt een schimmenspel en bewegende schilderijen schieten in beeld. Je ontdekt steeds meer over de geheime liefdesgeschiedenis van Marie Anne van Arenberg.

Aan de eettafel voltrekt zich uiteindelijk een familiedrama, en de bezoeker bepaalt zelf hoe het afloopt…

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie