“Met een eigen perskaart maken bezoekers keuzes in het Living Landscape en ‘schrijven’ daarmee de krant van morgen.”

De krant van de toekomst op de DDW 2019

Wijdoendingen zorgde voor de rode draad in deze Living Landscape door bezoekers ‘journalisten’ te maken voor de krant van de toekomst. Via 3 zuilen konden bezoekers met verschillende speelse vormen van interactie hun bewuste en onbewuste visie op de toekomst achterlaten. De keuzes van bezoekers bepaalden samen de krantenkoppen van de toekomst.

Welke geluiden mengen zij bijvoorbeeld in de soundscape van het stadscentrum? Waar gaat hun hart sneller van kloppen in de woonwijk van wensen? En welke verleidingen in het buitengebied zijn ze écht in staat om te weerstaan? Elke kleine keuze kan een groot effect krijgen op de toekomst van Brabant. Of juist een verdeelde opinie zijn over een gedeelde toekomst.

Verschillende vormen van interactie

Elke zuil van de installatie was voorzien van een andere tactiele interface, zoals een mengpaneel, een joystick, hartslagmeter, gesture-control-interface en meer. De zuilen hadden een gemene deler; de ponskaart. Deze ponskaart was de persoonlijke perskaart voor de bezoekers om toegang te krijgen tot de interactieve zuilen. Na elke beleving op een van de zuilen werd de kaart voorzien van een aantal gaten. De ponskaart kon gelezen worden door een enorme centrale zuil (de kolomn) om de persoonlijke resultaten te vertalen naar krantenkoppen van de toekomst.Aan het einde van de Dutch Design Week vormde de centrale krant een gedeelde visie van alle bezoekers op het Brabant van Morgen.

MET EEN EIGEN PERSKAART MAKEN BEZOEKERS KEUZES IN HET LIVING LANDSCAPE EN ‘SCHRIJVEN’ DAARMEE DE KRANT VAN MORGEN.

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie