“Kunnen jullie deze bijzondere actie ook een bijpassend bijzonder gevoel en uitstraling meegeven, we willen het gouden hart tot leven laten komen zodat we het de zorgverleners ‘echt’ onder de riem kunnen steken!”

Heel Haarlem Helpt zorgverleners

Haarlem is een warme stad met inwoners die trots en betrokken zijn. De stad wordt, net als de rest van de wereld, getroffen door de coronacrisis. Alle maatregelen zijn erop gericht om kwetsbare mensen te beschermen en dat het zorgsysteem niet overbelast raakt. De inzet van alle zorgverleners is daarbij belangrijk en legt een grote druk op hen. Om de inwoners van Haarlem de kans te geven hun dankbaarheid te tonen is de Gouden Hart Actie Heel Haarlem Helpt opgezet.

Het gouden hart: steun voor de zorg.

Hoe kunnen we zorgverleners van, in eerste instantie het Spaarne Gasthuis, als dank voor al het intensieve werk dat zij verzetten een hart onder de riem steken? Het idee is ontstaan omdat applaus mooi is maar van korte duur en voor maar één doelgroep. Hoe mooi zou het zijn als je meerdere Haarlemse doelgroepen die het moeilijk hebben kan steunen.

Voor veel ondernemers is de toekomst onzeker. Ook zij krijgen steun vanuit de stad, omdat iedereen ziet dat het zware tijden zijn. Het raakt ondernemers direct in hun voortbestaan en ook de banen van hun werknemers. Hoe langer de crisis gaat duren, hoe groter de economische schade zal zijn.

Vanaf mei 2020 t/m februari 2021 is er bijna € 70.000 gedoneerd waarmee zo’n 1700 Gouden Hart Biljetten zijn overhandigd aan Haarlemse zorgverleners van het Spaarne Gasthuis. Het Gouden Hart Biljet wordt besteed bij 108 Haarlemse ondernemers die het moeilijk hebben door de lockdown.

Hoe werkt het?

Verschillende bekende Nederlanders sloten zich aan bij dit maatschappelijke initiatief!

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie