“Dit waterheldenavontuur is echt onderwijs anno nu. De koffers, dronebeelden en vr-bril in combinatie met de competitie en interactie maakt dit lesprogramma leuk, spannend en effectief.”

Interactieve attractie: Waterhelden.

Elke koffer heeft lichtgevende knoppen, een virtual reality bril, gevaren meters, een landkaart vol gekleurde lichtjes en een display. Het spel is een interactieve quiz, met als quizmaster de enige echte waterheld van het hoogheemraadschap in zijn controlekamer op het digibord. Samen met de gastdocent begeleiden hij de teams in dit interactieve avontuur! Tijdens het spel leren de kinderen over het hoogheemraadschap, de gevolgen van extreem weer en wateroverlast. Wat zou jij doen als de dijken breken? Wat doet het hoogheemraadschap om dit te voorkomen?

Virtual Reality in het klaslokaal

Tijdens het spel gebruiken de kinderen de virtual reality bril in hun controle koffer om het luchtruim af te speuren met de drone van het hoogheemraadscap. Ze moeten goed om zich heen kijken om de vragen in het spel te kunnen beantwoorden. In het spel zijn echte 360 graden video opnames gebruikt!

In de laatste fase van het spel slaat het weer toe en spelen de teams een virtual reality game waarbij ze op het laatste moment moeten schuilen voor een overstroming. Terwijl het waterpeil stijgt kiezen ze welke voorwerpen ze het beste kunnen meenemen. Nemen ze een zaklamp mee, een mobiele telefoon, waxinelichtjes of een radio?

HEB JIJ HET IN JE EEN ECHTE WATERHELD TE WORDEN?

Het digibord staat in verbinding met alle controlekoffers en houdt de score van alle teams bij. Tijdens het spel krijgen de kinderen de tussenstand te zien op het grote scherm. Elke team heeft aan de start van het spel een teamfoto mogen maken, dus ze zien hun foto terugkomen tijdens het spel. “Team de dijkwachters stijgt naar nummer 1, zet em op jongens!”. Op deze manier heeft het spel een persoonlijk tintje en wordt het flink spannend!.

“Wij zijn heel trots op het resultaat. Nooit hadden we kunnen bedenken dat onze vraag tot dit lesavontuur zou leiden! Zoiets was voor mij een soort droomwens voor de langere termijn. Echt super wat Wijdoendingen heeft kunnen neerzetten in zo’n korte tijd. Een prachtig resultaat en een prachtige samenwerking.”

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie