“De TV Mount Guide gebruikt de meegeleverde poster als herkenningspunt voor het bepalen van de positie van je tv. Je kunt zo met je smartphone of tablet precies zien waar het eerste boorgat van je Vogel’s tv beugel moet komen.”

TV mount guide app.

Vogel’s benaderde Wijdoendingen met de vraag of we het proces tussen aankoop en installatie vlekkeloos konden laten verlopen. Voor kopers van het product kan het namelijk een uitdaging zijn om een TV beugel recht op te hangen. Wijdoendingen kwam met de ideale oplossing; waarom laten we de klanten niet stap voor stap zien hoe ze dit zelf kunnen doen? En dat door middel van Augmented Reality? De perfecte oplossing!

De uitdaging.

Vogel’s hecht grote waarde aan hun producten en het leveren van goede service. Een goede instructie voor het bevestigen van producten hoort hier natuurlijk bij! Wijdoendingen hielp dankzij het gebruik van Augmented Reality. Samen met Vogel’s werd gekeken naar wat er allemaal komt kijken bij het thuis installeren van een TV mount. De uitdaging was het zoeken naar een bundeling van de handleidingen en het grote aanbod aan producten in combinatie met de juiste televisie toestellen.

Na onderzoek kwam de conclusie dat een Augmented Reality app de perfecte oplossing was; breng al deze facetten direct in je woonkamer via de camera van je telefoon! Met een marker in de vorm van een poster worden 3D-presentaties van alle producten opgeroepen en zo virtueel in je kamer geplaatst tot op de millimeter nauwkeurig. Het resultaat is een eenvoudig te gebruiken app, die je stap voor stap door het proces heen leidt en je helpt bij het bepalen van de exacte positie van boorgaten. Het ophangen van je nieuwe TV beugel was nog nooit zo eenvoudig en snel!

16000

Aantal actieve gebruikers per maand

12

Aantal landen waar de app geïnstalleerd is

HOE WERKT HET?

Bij elk geleverd product zit een informatieboekje en een poster. Hang de poster op de gewenste positie en scan hem met de Vogel’s Installatie App. De app vertelt je vervolgens precies wat je moet doen; van het virtueel plaatsen van een TV via Augmented Reality tot het daadwerkelijke gaten boren en het ophangen van de TV mount. Het kan niet meer misgaan!

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie