“In deze app ben jij de directeur van je eigen Romeinen museum. Ga op zoek naar de Romeinse schatten die op de fietsroute te vinden zijn. Een schop is niet nodig je gebruikt de app! Met de schatten die je vindt, kun jij jouw Romeinen museum inrichten!”

Luxe achter de limes

In samenwerking met Office For Imagination, maakten wij de Luxe Achter De Limes fietsroute app, waarbij je de Romeinse geschiedenis in de gemeente Nijmegen, Wijchen en Heumen kan ontdekken op de fiets!

EEN ROUTE VOL ONTDEKKINGEN..

Op de interactieve kaart zie je waar de schatten voor je museum “begraven” liggen. Me de app kan je ook 3d beelden van het verleden beleven met virtual reality voor je smartphone. Of test je kennis met de quiz, misschien maak je zelfs kans op een echte Romeinse scherf.

Deze app maakt onderdeel uit van het Romeinen-project “Luxe achter de Limes” van de gemeenten Wijchen, Nijmegen en Heumen. De Romeinen hebben in het Rijk van Nijmegen een belangrijke rol gespeeld. Achter de Romeinse rijksgrens, de limes, werd Nijmegen en omgeving het economische centrum van Nederland ten tijde van de Romeinen. Helaas zijn er hier bovengronds weinig Romeinse overblijfselen meer te zien, maar met de app wordt deze geschiedenis weer zichtbaar.

Probeer het zelf uit, en download de app nu gratis!

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie