“Ons Bossche boegbeeld, de Gouden Draak, zal tijdelijk verwijderd worden om in onderhoud en renovatie te gaan. Kunnen jullie hem tijdens zijn afwezigheid toch op een innovatieve en interactieve manier onderdeel maken van een bezoekje aan Den Bosch?”

De Gouden Draak

Als Bossche onderneming is dit een project wat ons dichtbij het hart ligt, en zullen we dan ook met lokale trots onder handen nemen. Hoe gaan we dit aanpakken? Hoe gaan we een iconisch, verdwenen standbeeld, onderdeel maken van een interactieve ervaring? Een geweldige uitdaging.

Een interactieve drakenroute

We besloten samen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch om een mobiele applicatie te ontwikkelen waarmee de gebruikers een korte interactieve GPS route konden lopen. Als kers op de taart ontgrendelen de gebruikers hun persoonlijke augmented reality draak, om overal mee naar toe te nemen en zelfs mee op de foto te gaan.

De jongere ondeugende draakjes rondom de fontein hebben stukken van het schild van de draak verspreid over ‘s-Hertogenbosch. Zoek en vind alle onderdelen, herstel het schild en win de loyaliteit van de Gouden Draak zelf!

DE INTERACTIEVE ROUTE LOOPT VANAF HET STATION, MET ALS EINDPUNT HET NOORDBRABANTS MUSEUM, WAAR DE GOUDEN DRAAK TIJDELIJK VERBLIJFT.

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie