Efteling – Augmented Reality Experience

Magische kijker in de Efteling

Aan de oever van de Siervijver is een sprookjesachtige kijker verschenen, durf jij een kijkje te nemen?


Een magische kijker, mogelijk met de wonderen van moderne techniek..

De mogelijkheid krijgen om een interactieve installatie te bouwen voor het grootste attractiepark van de Benelux? Dat is natuurlijk een jongensdroom die uitkomt! Voor het park realiseerden we een kijker die tot de verbeelding spreekt voor jong en oud. De magische kijker heeft een plek gekregen langs de Siervijver, waar deze een uitzicht biedt over het water waar de gondoletta bootjes varen. Wanneer je de kijker nadert hoor je al spannende geluiden..

Neem je een blik in de kijker dan zie je een familie draken over de bootjes en omringende bossen vliegen! Je kunt de draken zien vliegen, zien vuurspuwen of zien landen op het paviljoen. Wanneer ze even uit beeld zijn kun je het geluid volgen met de kijker om ze weer in beeld te laten verschijnen.

3D animaties mengen naadloos met de realiteit

De draken die wij hebben toegevoegd aan de al sprookjesachtige wereld van de Efteling, maken gebruik van real-time omgevingsinformatie. De stand van de zon, het moment van de dag en het weer hebben allemaal invloed op de weergave van de animaties. Hierdoor mengen de mythische draken naadloos in de weergave van de realiteit.

De eerste kijker ter wereld met markerless augmented reality waar real-time omgevingsinformatie wordt toegepast.

Weerbestendig & hufterproof

Voor de Efteling hebben we een sprookjesachtige kijker ontwikkeld als prototype. Na een uitgebreide duurzaamheidstest bleek het prototype een succes.De kijker is door Wijdoendingen vervaardigd in samenwerking met Dutch Deco Finish, letterlijk een knap staaltje vakmanschap! De stalen buitenkant omhult een Augmented Reality ervaring waarmee je draken boven de Siervijver kunt zien vliegen. Het omhulsel is weerbestendig, hufterproof en zorgt ervoor dat deze unieke kijker 365 dagen in het jaar in de Efteling kan blijven staan. Van waterdichte randen voor de regenachtige dagen tot een verwarmingssysteem die de kijker behoedt van onderkoeling tijdens de winterse periodes.