“Cartamundi, de wereldleider in de productie van speelkaarten en bordspellen mobiliseerde Wij Doen Dingen om een interactieve expositie te maken voor het Museum van de speelkaart. Jong en oud kan terecht in het Speelkaartenlab om verschillende interactieve installaties te beleven.”

Museum van de speelkaart

In de expositie kan men het tegen elkaar opnemen in een interactieve quiz waarbij je aan speelkaarten kan voelen om verschillende druktechnieken te ontdekken. Een groot scherm in het midden van de installatie spreekt de bezoekers toe met vragen ‘Weet jij welke kaart ik bedoel? Druk snel!’. Door te spelen leren de bezoekers meer over de verschillende kaarten, welke op twee pilaren naast het scherm zijn bevestigd. Het spel wordt gespeelt met een tactiele interface, grote stevige knoppen die tegen een stootje kunnen als de spanning op loopt!

De wereld van speelkaarten

Met verschillende interactieve installaties hebben we het speelkaarten lab tot leven laten komen! Een beleving voor jong en oud, niet alleen om te kijken, maar om te beleven.

In een levensgrote wandfoto van de unieke digitale drukpers van Cartamundi zijn uitsnedes geplaatst met lampen, tellers en schermen. Live kan men zien in de museumzaal hoeveel kaarten er worden gedrukt op dat moment, terwijl op het scherm in de wand de drukvellen langs schieten in de pers.

Genoeg geleerd? Verkleed je zelf als speelkaartfiguur en maak een selfie, op deze expo mag je flink de joker uithangen.

Leer meer over de geschiedenis van Cartamundi

In de ruimte hangt een enorme wolk speelkaarten aan flinterdunne draadjes, alsof deze in de lucht zweven. Onder de wolk is een tijdlijn zichtbaar met knoppen. Drukt een bezoeker op een knop bij een periode, dan komen de kaarten tot leven. Alle kaarten uit die periode zakken naar beneden, terwijl de andere kaarten opzijgaan.

Via een groot interactief touchscreen kunnen bezoekers een memoryspel spelen waarbij video’s over de drukprocessen van het bedrijf worden vrijgespeeld en getoond worden in de wand.

VISIE

Inspireren, creëren & verrassen
Wij maken belevingen met maatschappelijke impact
Wij pionieren & innoveren
Wij bieden een totaaldienst: van concept tot realisatie