Profile Tyrecenter

Nieuwe velgen realtime zichtbaar op je eigen bolide

Profile Tyrecenter is de voornaamste specialist in banden en velgen, tevens zijn ze de grootste en snelst groeiende onafhankelijke autoserviceketen van Nederland.

Augmented Reality (AR) oplossingen voor de Profile Tyrecenter App
"Hoe kunnen we onze klanten snel en eenvoudig een goede indruk geven van wat ze kopen?"

Profile Tyrecenter

Profile Tyrecenter wilde de verkoop van velgen vergroten!

Wijdoendingen bouwde een aantal Augmented Reality (AR) oplossingen om de aankoopdrempel de verlagen en een visuele indruk te geven van de producten.

Interactief drukwerk

We voorzagen de huis-aan-huis folder met een interactieve laag. Advertenties werden verrijkt met video-commercials en de geadverteerde producten konden met de applicatie als 3D- objecten van alle kanten bekeken worden.

Virtual Customisation in Augmented Reality (AR)

We maakten een uitbreiding op de bestaande Profile Tyrecenter App. De uitbreiding maakte het mogelijk op de auto van de klant het aanbod van de velgen direct zichtbaar te maken.

Meteen duidelijk dus welke velgen het mooiste passen bij jouw bolide!

Door middel van een AR-Marker, geplaatst op de velgen van de auto, kan men via tablet of smartphone browsen door het aanbod dat als 3D-objecten in de banden wordt weergegeven. De 3D-modellen van de velgen worden uit een database ingeladen.

Door het nummerbord in te voeren, wordt de selectie meteen gespecificeerd naar de mogelijkheden voor de betreffende bolide. Dit alles met natuurlijk een directe koppeling naar de bestelfunctie.

3D Visualisatie

3D-optimalisatie voor Augmented Reality

Alle 3D-modellen zijn opgebouwd uit zo min mogelijk polygonen. Ondanks de hoge detaillering van de modellen werden de visualisaties hierdoor snel en soepel weergegeven binnen de applicatie.