Liberation Route Brabant - Smartphone Game

Het spel van de bevrijding

Samen beleef je spelenderwijs het verhaal van de bevrijding van West-Brabant. Met deze app maak je een reis in de tijd en word je geleid langs historische locaties in het Brabantse landschap. Een route vol ontdekkingen en verrassende spelletjes. Moderne techniek maakt het mogelijk media en verhalen uit de historie te tonen in het Brabantse landschap.

Virtual Reality

Een innovatieve digitale attractie

Visit Brabant & Liberation Route Brabant hebben met het spel een innovatieve digitale attractie in het leven geroepen dat bij draagt aan het historisch bewustzijn van de provincie. Een spel om samen te beleven, voor jong en oud. Door de inzet van nieuwe media worden de jongsten onder ons geprikkeld op een manier die past bij deze doelgroep. Ons cultureel erfgoed wordt zo op een eigentijdse manier bewaard en overgebracht op een nieuw publiek.

Op de interactieve kaart van Brabant zien spelers op welke locaties het spel gespeeld kan worden. De luisterplekken van The Liberation Route zijn het uitgangspunt voor de verhalen en de spelletjes. De spelers kiezen een bestemming op de kaart, lezen een inleidende tekst en plannen een route. Met de virtuele kaart en het kompas in handbereik gaan ze samen op speurtocht.

app store
"Het spel heeft verschillende mini-games, je smartphone veranderd in een telegraaf, verrekijker of zelfs een metaaldetector. "

Virtuele verrekijker naar het verleden

Foto's uit verleden worden in dit spel met Virtual Reality in het heden geplaatst. Tijdens het spel verandert de smartphone in een speciale verrekijker. Met de verrekijker ontdekken de spelers een schouwspel dat een verhaal verteld over de locatie tijdens de bevrijding. Spelers kunnen in 360 graden rond zich heen kijken en kunnen het originele beeldmateriaal ervaren als nooit tevoren. Het verleden komt zo wel heel dichtbij.

Minigames

Geheime morsecode versturen

De spelers krijgen een geheime code. In het morsecode spel gebruiken de spelers de smartphone als telegraaf om met de juiste toetsencombinatie het verhaal achter de code te ontdekken.

Spoorzoeken met de metaaldetector

In dit spel kunnen de spelers virtueel 'schat' zoeken door de smartphone te gebruiken als metaaldetector. Door goed te luisteren en te kijken naar de uitslag van de wijzer vinden de spelers een 'schat' met een verhaal over de bevrijding van de betreffende locatie.