MUZIEUM - MIXED REALITY APP

EXPEDITIE RIBBELROUTE

Stel je voor... Je bent slechtziend en je staat midden in de stad. Rechts raast een brommer voorbij, links lopen mensen langs je heen en je hoort iemand roepen in de verte. Hoe vind je nu de weg naar je favoriete winkel? Welke obstakels kom je tegen? En nog belangrijker, hoe ga je hiermee om? Dat zijn de vragen waar je met Expeditie Ribbelroute een antwoord op krijgt.

Mixed Reality app
Het Oogfonds vindt het belangrijk dat er in Nederland echt begrip komt voor de problemen waar blinden en slechtzienden dag in dag uit mee te maken hebben. Expeditie Ribbelroute maakt dat op een unieke manier duidelijk én zorgt voor werkgelegenheid voor deze doelgroep.

De directeur van het Oogfonds, Edith Mulder

Hoe werkt het?

De deelnemer krijgt de Virtual Reality bril en een taststok om de weg door Nijmegen te vinden. De bril is voorzien van een applicatie die wij speciaal voor het muZIEum hebben ontwikkeld.De app simuleert varianten van slechtziendheid zoals bijvoorbeeld kokervisus waarbij de deelnemer de wereld ziet door een heel klein gaatje.

MuZIEum - opent je de ogen!

Het muZIEum biedt bezoekers een verrassende en unieke beleving. Zij worden ondergedompeld in een wereld waarin ze zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De verschillende donkerbelevingen maken bezoekers bewust van de barrières, maar ook van de mogelijkheden die een visuele beperking met zich meebrengen. Alle andere zintuigen staan op scherp. Het is een leuk en innovatief uitje waarmee tegelijkertijd meer begrip en betrokkenheid wordt gecreëerd. In het muZIEum zijn de rollen omgedraaid: de blinden leiden de zienden. Het is een kijkje in hún wereld waardoor de bezoeker terugblikt op een onvergetelijke ervaring.

Het muZIEum is door de vakjury van de ANWB uitgeroepen tot meest innovatieve uitje van Nederland 2013 en werd in 2015 het Leukste uitje van Gelderland. .

Een kijkje door een andere 'bril'

We zien de technieken virtual reality & augmented reality steeds meer terug in waardevolle toepassingen, maar nog niet eerder werden de twee technieken samengebracht en ingezet voor het creëren van bewustwording, door het publiek de kans te bieden 'door de ogen' van een slechtziende te kunnen kijken.