Augmented Reality

Koningsdag 2.0

Koning Willem Alexander en Koningin Maxima werden tijdens de botenparade op Koningsdag in Dordrecht op eigentijdse wijze verrast door Wijdoendingen. Tijdens de tocht trok een vaartuig langs met daarop een AR-marker. Toen het koningspaar en het publiek hun smartphone op de boot richtten verscheen er een gigantische Leeuw boven de waterspiegel in de Koningsparade.

NOS uitzending

Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en hun dochters bekijken de app van Wijdoendingen 'Dordt Sport'

download de app

Augmented Reality app

Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Wijdoendingen in opdracht van Dordt Sport een app op basis van Augumented Reality. Het publiek werd voorafgaand aan het evenement opgeroepen om de app te downloaden. Kijkers thuis konden zelfs vanaf hun tv-scherm met de app de leeuw zien verschijnen. Ook verzorgde Wijdoendingen het promotie-materiaal rond de app door het maken van interactieve posters, flyers en meer.

Dordt Sport is onderdeel van het Gemeentelijk sportbedrijf van Dordrecht. Het bedrijf fungeert als sportmakelaar tussen de Dordrechtse sportverenigingen en instanties en is opgericht om de Dordtenaren aan te zetten tot lichaamsbeweging in de meest brede zin.

Promotie - Flyer

Niet alleen de ponton werd voorzien van een verrijkte laag, ook de flyer was interactief met de app. Met Augmented Reality konden de bezoekers een digitale mascotte tevoorschijn toveren!