Mixed reality app Expeditie Ribbelroute geselecteerd voor de Dutch VR Award

24 november is het zover: de Dutch VR Awards, dan wordt de enorme kneiter, gemaakt van 2.5 kilo kristalglas uitgereikt. Wijdoendingen en MuZIEum zijn met de mixed reality app Expeditie Ribbelroute genomineerd voor de VR awards.

Virtual Reality Awards, voor het eerst in Nederland.

Het is de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt. Dat geeft ook wel aan in welk stadium Virtual Reality en Augmented Reality momenteel verkeren. Waar het jarenlang wachten was op een grote doorbraak, wordt het nu steeds populairder. Niet alleen komen er allerlei toepassingen op de markt voor particulieren, zoals bijvoorbeeld Pokémon GO, maar ook steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden. Binnen marketingcampagnes zijn ze niet langer meer het onbekende jongetje in de klas, AR en VR worden meegenomen als mediadrager.  Daarnaast biedt de technologie vele mogelijkheden op maatschappelijk vlak.

Mixed Reality app voor het creëren van awareness.

Dat laatste is het geval bij "Expeditie Ribbelroute". De mixed reality app is namelijk ontwikkeld om awareness te creëren voor blind- en slechtziendheid. Het geeft de bezoekers een unieke en verrassende beleving. Zij krijgen namelijk een inkijk in het leven van een persoon met een visuele beperking aan het zicht. Wanneer bezoekers de bril opzetten, krijgen zij antwoord op de vragen: Hoe vind je nu de weg naar je favoriete restaurant? Welke uitdagingen kom je tegen? En nog belangrijker, hoe ga je hiermee om?

Dat we met deze Mixed Reality app een maatschappelijk belang kunnen dienen maakt ons extra trots dat we zijn geselecteerd voor een Dutch VR Award.

Het MuZIEum is door de vakjury van de ANWB uitgeroepen tot meest innovatieve uitje van Nederland 2013 en werd in 2015 het Leukste uitje van Gelderland. We hopen 24 november hier nog een mooie vakprijs aan toe te voegen.

Zelf Expeditie Ribbelroute proberen?

Ga naar: http://muzieum.nl/belevingen/expeditie-ribbelroute

Tim de Jong
Datum: 15-9-2016